Badkamer verbouwen? Lees eerst dit!

Badkamer verbouwen in je woning? Dan is het belangrijk om eerst eens flink wat inspiratie op te doen. Het is niet een klus waar je aan begint zonder je eerst goed te oriënteren. Een badkamer verbouwen is ook niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen op financieel vlak kun je tegen een muur lopen, maar ook als je twee linker handen hebt, is het oppassen geblazen. Wellicht is het niet eens nodig om je badkamer grondig te verbouwen. Som zijn kleine aanpassingen op het bestaande interieur al genoeg om een hele andere sfeer te creëren. Wij hebben wat tips voor je verzameld.

De juiste verlichting

Het kan zijn dat je badkamer gewoon slecht verlicht is. Of met fel licht. Voordat je je badkamer gaat verbouwen, kijk dan eerst of andere lampen nodig zijn. Goede badkamerverlichting doet wonderen. Monteer bijvoorbeeld matte verlichting direct op de badkamerspiegel. Het licht weerkaatst in de spiegel en zal de ruimte groter doen lijken.

Slim gebruik van opbergruimte

Voldoende ruimte om handdoeken en andere badkamerartikelen goed op te bergen, is essentieel. Een stijlvol, houten, open kastje kan een wereld van verschil maken. In zo’n open kastje kun je al je mooie spullen uitstallen. Nog steeds te weinig ruimte? Kies dan in plaats van nóg een kastje eerder voor een aantal schappen.

Badkamer verbouwen met kleurrijke tegels

Wanneer je niet 100% wilt gaan voor een compleet witte badkamer, kies dan bijvoorbeeld voor gekleurde tegels op de vloer. Zoals kleine, blauwe mozaïektegels op de vloer.

In het oog springende accessoires

Door slim gebruik van accessoires kun je je badkamer ook een hele andere look geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handgeweven rieten manden voor de vuile was, of om handdoeken op te leggen. Heb je een oud, houten kruikje? Zo’n krukje is ideaal als extra bijzettafeltje wanneer je in bad ligt.

Voldoende ideeën voor het badkamer verbouwen? Het zijn eenvoudige tips die het wellicht onnodig maken om je badkamer aan te pakken.

aff-gloeilampen-goedkoop