Badkamerverlichting ideeën

Badkamerverlichting ideeën opdoen is altijd een interessante bezigheid. De vragen komen al heel snel naar boven, zoals: welke type badkamer zou ik graag willen hebben? Met deze vraag bent u al bezig eerst de design en type kleuren te bepalen die u graag in uw badkamer terug wil zien. Verlichting voor uw gehele huis blijft een van de belangrijkste onderdelen, omdat je hiermee sfeer kan creëren. Een badkamer is meestal klein qua oppervlakte, dus het blijft belangrijk om goed na te denken over de indeling. Daarbij mogen mooie badkamermeubels ook zeker niet ontbreken. Het mooie van verlichting aanbrengen is, of je nu een dure badkamer of goedkope badkamer hebt, je kan met verlichting extra sfeer oproepen.

Waar plaats je de badkamerverlichting in een badkamer?

We zijn snel geneigd om 1 grote lamp boven aan het plafond te bevestigen en dan is het klaar. Je kan ook het badkamerplafond iets verlagen waarbij je daarin kleine spotjes plaatst. Er zijn ook spiegels die ingebouwd verlichting hebben. In de douche kun je ook verlichting plaatsen, let er wel op dat de verlichtingen waterproof zijn. Mocht je een keer in bad liggen, dan is het heerlijk om bijvoorbeeld een paar mooie spotjes te hebben branden die zacht licht geven.

Enkele tips voor badkamerverlichting

  • Ledverlichting is altijd aan te bevelen voor een badkamer. Het is energiezuinig, weliswaar iets duurder maar LED verlichting gaat nu eenmaal lang mee.
  • Let op bij het plaatsen van verlichting boven een douche. Zone-1 verlichting is de veiligste verlichting en kan gerust boven een douche of bad geplaatst worden.
  • Fel licht in een badkamer is nooit aantrekkelijk, zorg dus voor dimbare verlichting.
  • Wil je echt genieten alsof je een SPA bezoekt? Plaats dan drijvende watervaste led-lampjes in bad.

Badkamerverlichting ideeën 6 TIPS!

Smaken verschillen en daarom hebben we kort enkele foto’s geplaatst van mooie badkamers om u te voorzien van mooie badkamerverlichting ideeën en hopelijk vindt u ook hier een bepaalde type badkamer die u graag uiteindelijk in uw huis wilt zien.

Bron: http://bit.ly/2bI26PF