Elektrische vloerverwarming

Elekrische vloerverwarming is een vorm van stralingsverwarming die elektriciteit gebruikt om de vloer te verwarmen en de kamer van warmte te voorzien. Stralingsverwarming is een vorm van verwarming die infraroodstraling produceert, die door de lucht gaat en wordt geabsorbeerd door objecten in de kamer, waardoor ze warm aanvoelen. Elektrische vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om uw huis te verwarmen en het kan u geld besparen op uw energierekening.

Voordelen elektrische vloerverwarming

Er zijn veel voordelen aan elektrische vloerverwarming. Het is een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen, omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Het is ook een meer kosteneffectieve optie, omdat u geld kunt besparen op uw energierekening. Electrische vloerverwarming is ook eenvoudiger te installeren dan andere soorten verwarming en vereist geen onderhoud.

Of u nu een nieuw huis bouwt of een ouder huis renoveert, elektrische vloerverwarming is een steeds populairdere optie om uw ruimte te verwarmen. Hier zijn 5 redenen om elektrische vloerverwarming te overwegen voor uw volgende project:

  • Elektrische vloerverwarming is efficiënt en kosteneffectief
  • Elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren
  • Elektrische vloerverwarming is onderhoudsarm
  • Elektrische vloerverwarming is comfortabel
  • Elektrische vloerverwarming is eenvoudig aan te leggen

Ervaringen elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming voor de woonkamer of badkamer is buitengewoon heerlijk, zeker als we de wintertijd ingaan en het buiten vriest. Het huis wordt hierdoor nog aangenamer qua temperatuur. Als we het hebben over een electrische vloerverwarming, dan is het buitengewoon interesssant wat over het algemeen de bevindingen zijn van mensen. Wat ervaren zij als grote voor- en nadeel?

Het grote voordeel van een electrische vloerverwarming is met name dat het gewenste temperatuur dat je wil voelen, zeer snel bereikt wordt. Je hoeft niet lang te wachten. De plaatsing van zo’n vloerverwarming is ook heel eenvoudig. Qua kosten valt het ook erg mee, in tegenstelling tot het aanleggen van een gewone vloerverwarming. Je hebt hier niet echt een groot budget voor nodig. Het grote nadeel vindt men toch wel de energiekosten. Die kunnen enorm oplopen als je er veel van gebruik maakt. Je zou dus kunnen overwegen om gebruik te maken van zonnepanelen. Al met al ziet men een electrische vloerverwarming als een heerlijke luxe in het huis, zeker als het buiten zo koud is.

Levensduur elektrische vloerverwarming

Er zijn twee onderdelen waarnaar gekeken moet worden. Enerzijds is dat de levensduur van de elektrische vloerverwarmingsmatten en de levensduur van de vloerverwarmingsfolie. Als we bijvoorbeeld kijken naar de matten, dan kun je ervan uitgaan dat de levensduur van standaard pvc matten meer dan 50 jaar is, mits ze zijn ingebed in egaline of specie. Fabrikanten hanteren meestal 10 jaar.

Als we het hebben over matten met teflon bescherming bij de aansluitingen, wordt er zelfs vanuit gegaan dat het 100 jaar mee kan gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de stickymatten.

Waar zijn ze te koop?

Deze matten zijn bij diverse aanbieders. Op het moment van schrijven geeft Tegel & Sanitair Depot flinke korting hierop. Een andere partij met flinke kortingen tot wel 50% is BadkamerWinkel.nl.