Halfhoogslapers voor de kinderkamer

Wie een kinderkamer wil vullen ontkomt er niet aan; het uitzoeken van een geschikt kinderbed. Daar zijn legio opties voor. Denk aan bijvoorbeeld: hoogslapers, eenpersoonsbedden, stapelbedden en allerlei variaties hierop. Halfhoogslapers zijn simpelweg een variatie op hoogslapers. Daarnaast zijn er allerlei leuke extra’s mogelijk. Hierover vertellen we later meer.

Wat zijn halfhoogslapers?

Halfhoogslapers zijn eigenlijk hoogslapers, maar dan half zo hoog. Moeilijker is het niet. De hoogte is eigenlijk ook meteen het enige verschil. Ze zijn echter wel hoger dan een gewoon eenpersoons kinderbed. Omdat ze hoger zijn dan een gewoon bed wordt er automatisch een extra speelruimte gecreëerd onder het bed. Als je er een extra matrasje onder legt, dan is het zelfs een fijne logeerplek. Omdat de halfhoogslapers wat hoger zijn, komen ze altijd met een kleine ladder.

Verschillende opties mogelijk

Een halfhoogslaper is meer dan alleen een bed op ‘halve stelten’. Vaak komt het bed standaard met gordijntjes die rondom de speelruimte onder het bed gemonteerd kunnen worden. Zo kan de kleine ongestoord lezen, spelen of een dutje doen. Wel eerst een matrasje neerleggen natuurlijk … Je kunt deze ruimte ook gebruiken als extra opbergruimte. Hiervoor zijn mooie opbergkisten verkrijgbaar. Kistjes onder het bed schuiven, gordijntjes dicht. Opgeruimd staat netjes.

Daarnaast zijn er ook varianten die komen met een heuse toren in verschillende kleuren. Op deze manier oogt het geheel als een avontuurlijk kasteel en slaapt de kleine als een echte prins of prinses.

Maak het geheel nog avontuurlijker door te kiezen voor een halfhoogslaper met glijbaan.

Vanaf welke leeftijd zijn halfhoogslapers geschikt?

Dat is lastig aan te geven. Normaal gesproken is dat vanaf het moment dat de kleine zelfstandig kan lopen of klimmen. Zo kan de kleine zelf de halfhoogslaper opklauteren. Indien nodig natuurlijk met de hulp van mama of papa. Vaak is dat vanaf een leeftijd tussen de 14 en 16 maanden.

Een halfhoogslaper moet natuurlijk wel veilig zijn. Zorg daarom dat het trapje goed vast zit en dat er rondom het ligoppervlak voldoende valbescherming is.

Kopen? Ja graag. Maar waar?

Er zijn voldoende bekende bedrijven waar je mooie en goedkope halfhoogslapers kunt kopen. Wij willen je echter een paar alternatieven voorstellen die bijzondere bedden in het assortiment hebben die tevens een goed slaapcomfort bieden.

  • Goedkoopste Kinderbedden: Dit jonge bedrijf heeft een ruim assortiment aan (half)hoogslapers, kinderbedden en bedden met opslagruimte. [ ga naar GoedkoopsteKinderbedden.nl ]
  • Livengo: Gespecialiseerd in steigerhouten bedden met leuke varianten voor de kids. Deze winkel heeft unieke kajuitbedden met opbergruimte. Zij bieden 5 jaar garantie. Alles wordt geleverd én gemonteerd. [ ga naar Livengo.nl ]

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.