Minivijver

Een stijlvolle en kwalitatieve minivijver kopen voor in de tuin? Dan is dit absoluut een aanrader. Met een minivijver creëer je al snel een gezellige sfeer voor in de tuin. Het is een eyecatcher voor elke tuin, maar een mini vijver werkt ook heel rustgevend.

Ook voor kleinere tuinen of zelfs voor een balkon kan een minivijver ook ideaal zijn. Het kan overal geplaatst worden en juist voor kleinere ruimtes valt zo’n mini vijver extra op.

Kant en klare minivijver

Wat dacht je van een kant en klare minivijver? Geen gedoe en je stalt deze minivijver direct in je tuin of op je balkon. Het mooie is, is dat je een miniatuurvijver niet in hoeft te graven. Je kan hem overal op de grond zetten.

Welke planten kun je in een minivijver plaatsen

Het hangt af hoe die diep de vijver is, maar over het algemeen wordt er moeras- of oeverplanten, drijfplanten en zuurstofplanten geplaatst. Dan heb je het echt over een minivijver van 30cm diep en met een inhoud van 50liter. Is bijvoorbeeld de minivijver minder dan 30cm diep, dan zet je hierin alleen moerasplanten. Vijverplanten kunnen heel functioneel zijn, omdat ze voedingsstoffen uit het water halen, en daardoor krijgen algen geen kans om te groeien. Bovendien houden vijverplanten het water zuiver.

Wat is de afmeting van een minivijver?

Er zijn veel minivijvers te vinden van verschillende materialen. Echter, de afmeting kan soms ook iets verschillen, doorgaans is een breedte van 50 tot 60 cm een mooie afmeting, en de diepte ligt meestal tussen de 25 en 50 cm.

Welke vissen kun je in een minivijver plaatsen?

In een kleine vijver waar water zit, die je mooi kan versieren met bloemen of planten die hiervoor geschikt zijn, is het ook mogelijk vissen te laten zwemmen. Voor een kleine vijver zijn vijvervissen ideaal. Denk bijvoorbeeld aan: zonnebaars, gewone goudvis, goudwinde en de sluierstaart. Let er wel op dat vissen ook een nadeel hebben voor een natuurlijke tuinvijver. Ze vervuilen al snel je vijver met hun uitwerpselen. Vaak is het advies, dat als je vissen wil opnemen voor in de vijver, dat er niet meer dan 20cm vislengte per vierkante meter wateroppervlak is.

Hoe onderhoud je een kleine vijver?

Een terrasvijver zoals een minivijver heeft als grote voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Bij een natuurlijke tuinvijver hoef je geen chemische middelen te gebruiken of pompen, UV filters en UV lampen. Hiervan is vaak wel sprake als je vis- en/of zwemvijvers aanlegt.

Ben je van plan een minivijver te kopen, dan is het te adviseren er één te kopen van natuurlijke materialen. Vanwege de lange levensduur.

Hoe een minivijver voorzien van water?

Het beste is om een minivijver te voorzien van leidingwater. Het nadeel als je een vijver vult met grondwater, is dat het te veel ijzer bevat. Vul je de vijver met regenwater, dan kan het te snel zuur worden.

Minivijver kopen?

Ben je van plan jouw balkon of tuin sfeervol in te richten? Dan mag een mooie minivijver niet ontbreken. Op onze website vindt je tal van aanbieders en je zal zien dat er volop keus is. Minivijvers in allerlei soorten materialen, vormen en maten.