Plantenbak op poten - HomeOnly.nl

Plantenbak op poten kopen

De lente draait op volle toeren; de zon schijnt, vogeltjes zingen hun mooiste lied en de terrasjes lopen vol. Voor veel mensen is dit hét moment om met hun tuin aan de slag te gaan. In onze Nederlandse tuinen en op onze balkons is het echter vaak lastig om het roer ineens helemaal om te gooien. Op onze balkons en ook in onze tuinen liggen vaak vooral tegels. Het aanpakken van je tuin is daarom vaak geen eenvoudige klus. Dat vergt een goede planning, het juiste materiaal en uiteraard ook geld. Niet iedereen heeft daar de tijd, energie en (financiële) mogelijkheden voor. Voorzichtig beginnen door bijvoorbeeld plantenbakken op poten te kopen is daarom een goede start.

Waarom kiezen voor een plantenbak op poten?

Veel mensen kiezen voor een plantenbak op poten of met wielen, omdat het makkelijk is en flexibel. Je hoeft je tuin niet helemaal om te graven wanneer je in dat ene hoekje tóch liever wel een paar planten wil hebben. Of wanneer je na een paar dagen denkt: “Oh, ik zou eigenlijk toch liever de planten links van de zithoek willen hebben in plaats van rechts.”

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; je wil je tuin anders indelen of je wil je balkon even opfleuren. Vervolgens zie je op tegen de berg werk die het je oplevert. Met als gevolg dat je plan doorschuift naar een volgende week. Van uitstel komt afstel en voor je het weet is de zomer voorbij. Dat is zonde, want een plantenbak op poten kan hierbij uitkomst bieden. Deze is makkelijk te plaatsen en te verplaatsen indien nodig. Toch is het een laagdrempelige manier om snel en effectief je tuin of balkon van uitstraling te veranderen.

Alternatieven: plantenbak met wielen of zonder bodem

De handige plantenbak op wielen is ideaal voor iedereen die regelmatig zijn of haar tuin/balkon anders wil indelen. Wil ik de plantenbak in de hoek? Of toch liever naar de zijkant van het gazon? Wanneer je een plantenbak gevuld hebt met aarde worden deze bakken erg zwaar en zijn ze niet of nauwelijks te tillen. Dit is afhankelijk van de maat van de bloembak natuurlijk. Wanneer je een plantenbak met wielen hebt, dan kun je deze makkelijker verschuiven naar een andere plaats.

Een plantenbak zonder bodem zijn over het algemeen voorzien van kunststoffen inzetbakken. Dat scheelt heel veel tuinaarde. De bak hoeft namelijk niet helemaal gevuld te worden. Het voordeel hiervan is dat de bak makkelijk te verplaatsen is. De plantenbak zonder bodem wordt namelijk ver de inzetbak heen gezet.

Plantenbak in allerlei vormen en maten

1) Vorm

  • Vierkante plantenbak op poten: Voor het strakke interieur.
  • Rechthoekige plantenbak op poten: Perfect als tuinafscheiding of langs de rand van een muur.
  • Ronde plantenbak op poten: Deze ogen wat speelser dan de eerder genoemde vormen.

2) Materiaal

  • Cortenstaal plantenbakken: Stoer en tijdloos. Zo zijn deze bakken het beste te omschrijven. Kenmerkend is natuurlijk de beschermende roestlaag. De kleur van de roestlaag varieert tussen warm oranje tot roodbruin.
  • Polyester plantenbakken: Vorst en UV bestendig. Licht van gewicht en in vele vormen en kleuren beschikbaar.
  • Hardhouten plantenbakken: Deze bakken hebben een warme en natuurlijke uitstraling.
  • Aluminium plantenbakken: Bestand tegen vorst/weersinvloeden en corrosie. Deze bakken zijn slijtvast en licht van gewicht.
  • Ficonstone plantenbakken: Gemaakt van een mengsel van fiberglas, cement, zand en poedersteen. Ook deze bakken zijn vorst en UV bestendig. Het materiaal is vrijwel onverwoestbaar.

Jouw plantenbak op poten kopen op homeonly.nl

Wij hebben op onze website een ruime selectie aan plantenpakken op poten voor je op een rijtje gezet. Hopelijk vind je in ons gevarieerde assortiment een passen plantenbak op poten voor jouw tuin of balkon.