Waarom een topdekmatras?

Waarom een topdekmatras?Voordat wij die vraag beantwoorden moeten we eerst even uitleggen wat een topdekmatras eigenlijk is. De belangrijkste functie van een topdekmatras is het wegwerken van de naad tussen twee naast elkaar liggende matrassen. Een andere functie is het beschermen van het matras. Als we kijken naar bijvoorbeeld boxsprings, daar zijn twee matrassen de norm. Aan de ene kant is het handig dat elk matras is afgestemd op de specifieke wensen van de slaper. Niet iedereen ligt echter de hele nacht stil op één plek. Vaak rolt u als het ware naar het midden van het bed wat niet lekker ligt. De kans is ook groot dat er een soort kuil ontstaat in uw bed, doordat u steeds naar het midden draait. Een topdekmatras voorkomt dit soort problemen en verhoogt het slaapcomfort aanzienlijk.

Soorten topdekmatrassen

Dit type matras kent ook andere benamingen, zoals dekbedmatras, bodytop of bodytopper, matrastopper en bodytopmatras. Een topdekmatras is verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, hoogtes en afmetingen, maar allemaal zijn ze opgebouwd uit een kern met daaromheen een tijk.

Soort kern

Er zijn diverse kernen denkbaar. Achter elke kern staat het voornaamste kenmerk van dat specifieke materiaal.

  • Traagschuim: ondersteuning aan het lichaam.
  • Koudschuim: hoog ligcomfort en optimale vochtregulering.
  • Latex: warm ligcomfort.
  • Gel Foam: bevordert een goede bloedsomloop.

Soort tijk

  • Zware dubbeldoeks
  • Aloë Vera
  • Tencel

Het beste topdekmatras om op weg te dromen

Het beste topdekmatras uitkiezen is niet zo heel moeilijk. Elk type bodytopper heeft zo zijn eigenschappen afhankelijk van de kern. Sommige Nadat je de juiste kern hebt gekozen door onder andere het bovenstaande lijstje erbij te pakken, ga je verder kijken. Slaap je op een in hoogte verstelbare bedbodem, dan zijn daar zogenaamde split-toppers voor bedacht. De split zorgt ervoor dat het bovenste gedeelte van het topdekmatras los van elkaar bewogen kan worden.

Het beste topdekmatras is dus eigenlijk afhankelijk van wat uw wensen zijn en natuurlijk kunt u altijd eerst advies of een offerte vragen aan de specialist.

Samenvattend

Wanneer uw matras toe is een upgrade, dan is een topdekmatras de juiste keuze. Een topper kan het ligcomfort verbeteren, de hardheid van het onderliggend matras verminderen, vormt een overbrugging tussen twee matrassen en zal bovendien de de levensduur van het matras verlengen. Wil je een optimale slaapervaring creëren? Dan kies je voor een topdekmatras!

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.