Woonkamer inspiratie: Tips voor een snelle make-over (1)

Woonkamer inspiratie opdoen is voor velen een leuke bezigheid. Soms kijk je je woonkamer rond en denk je: “Saai. Dat moet anders.”. Dat hoeft helemaal niet zoveel werk en tijd te kosten. Het enige dat je nodig hebt is een beetje woonkamer inspiratie. De komende weken zullen wij je daar een handje bij helpen. Iedereen kan wel eens wat extra inspiratie gebruiken. We starten vandaag met de eerste 5 tips.

Tip 1: Restyle je bestaande interieur

Het lijkt heel voor de hand liggend en toch vergeten veel mensen dit. Waarom zou je je nog mooie meubels de deur uit doen, als je ze ook kunt restylen… Denk bijvoorbeeld aan een likje verf aan het frame van een (oude) stoel of een bijzettafeltje. Of verwissel eens de hoezen van kussens op de bank en ga voor andere gordijnen.

Tip 2: Voorkom eentonigheid

Eentonigheid? Wanneer je kiest voor een bepaalde kleur in je kamer, bijvoorbeeld het altijd hippe wit, dan kan dat op den duur zorgen voor een saaie, eentonige uitstraling. In het begin is het leuk, maar al snel word je het moe. Om dit te voorkomen kun je, wanneer je dan toch voornamelijk voor één kleur gaat, kiezen voor verschillende patronen en texturen op de prints van de kussen e.d.

Tip 3: Richt een kleine woonkamer slim in

Het klinkt gek, maar wanneer je in een kleinere woonkamer kiest voor veel kleine meubels, dan lijkt de ruimte juist nóg kleiner. Kies eerder voor één of twee grotere meubelstukken, dan zal de woonkamer juist ruimer aanvoelen. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere ruime driezitsbank en een flinke salontafel. Bijkomend voordeel is dat je dan ook daadwerkelijk een bankstel hebt waar je graag op zit, in plaats van een paar stoeltjes…

Tip 4: Kies een makkelijke basis

Deze woonkamer inspiratie tip is voor mensen die graag en regelmatig hun interieur aanpassen. Eigenlijk is het heel simpel: pak een basis kleur, bijvoorbeeld wit, en zorg voor kleur accenten met de juiste accessoires. Zo kun je elk seizoen je woonkamer een andere sfeer meegeven.

Tip 5: Denk aan de muren!

Vaak vergeten, maar o zo belangrijk: de muren! Dan bedoelen we niet het verven van de muren, maar de decoratie aan de muur. De laatste woonkamer inspiratie tip van dit artikel is: hang iets aan de muur. Vaak denken mensen dan aan foto’s van de kinderen. Niks mis mee. Zeker niet. Toch kan het ook heel verfrissend zijn om te kiezen voor een schilderij of voor diverse sprekende foto’s in opvallende lijsten strak naast elkaar. Ook de meerluiks-schilderijen zijn (nog steeds) populair.

Conclusie

Wanneer je je woonkamer eens grondig aan wilt pakken, dan hoeft dat helemaal niet zo veel moeite te kosten. Een goede basis inrichting is wel handig. Dan kun je relatief eenvoudig de look-and-feel van de woonkamer veranderen.

Vond je deze woonkamer inspiratie tips handig? Deel het dan met je vrienden op Facebook. Alvast bedankt en veel plezier met het restylen van je woonkamer.